06 55502618        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

XCO met trainer Maaike de Jong

XCO bij Maaike C. de Jong is een groepsles in de buitenlucht. XCO Walking & Running is een afwisselende training, waarmee je jouw core en armspieren bij de looptraining betrekt. Je verbrandt tot 33% meer calorieën dan lopen zonder XCO’s. Je traint alle spiergroepen mee, maar de nadruk ligt op de ‘Core’, de buik- en rugspieren. Vandaar de naam XCO, Extreme Core. Naast het trainen van de spierkracht, verbeter je je conditie met verschillende oefeningen terwijl je geniet van de frisse buitenlucht!

Tijdens het lopen heeft u in elke hand een XCO-trainer vast. De XCO-trainer is een aluminium buis die voor 2/3 gevuld is met grit. Dit grit beweegt, bij elke beweging die u maakt, heen en weer van deksel naar deksel wat zorgt voor een extra impact op de spieren. Tijdens de XCO training train je alle spiergroepen, maar wordt de nadruk gelegd op de ‘core’, buik- en rugspieren. Een sterke core is de basis voor een goede houding en daardoor worden rugklachten voorkomen.

Er zijn twee verschillende lessen, XCO walking en XCO walking & running.

Bij de XCO walking les kan je op de momenten dat er hardlopen in de les zit ervoor kiezen om te (snel)wandelen en bij de XCO walking & running wordt er tussen de oefeningen door hardgelopen wat de intensiteit omhoog brengt.

Is XCO training wat voor u? Maakt u dan een afspraak voor een proefles.

Voor het lesrooster zie https://www.maaikecdejong.nl/xco-walking/

© Maaike C. de Jong - Vitaliteitscoach & Personal trainer

       

Werkgebied Driebergen, Doorn, Zeist, Odijk, Utrecht en omgeving.