Afvallen met Maaike de Jong

Afvallen met voedingscoach Maaike de Jong

Afvallen doe je door je voeding aan te passen. Voor afslanken hoef je niet te gaan sporten. We kijken samen naar je energiebalans, de in- en uitgave van energie. Hoeveel calorieën eet je op een dag en hoeveel calorieën verbrand je ongeveer op een dag? Als je minder calorieën eet dan dat je op een dag verbrand, val je altijd af. Je kunt niet iets (vet) van niets maken. Anders gezegd, als je niets eet dan kan je gewicht ook niet toenemen. Daarom krijg je een eetdagboek mee voor een week, waarop je zo nauwkeurig mogelijk dient bij te houden wat en hoeveel je eet/drinkt. Zo hebben we een goed overzicht van wat er binnenkomt. Aan de hand van het eetdagboek krijg je advies mee en help ik je bij het maken van de juiste keuzes. Op deze manier word je heel bewust van wat je eet en werken we aan een duurzaam gezonde leefstijl.

Terugkomend opdat je voor het afvallen niet hoeft te sporten… Bewegen moet je natuurlijk wel voor je gezondheid doen! De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen is een half uur matig intensieve (sneller ademen) lichamelijke activiteit op tenminste vijf, bij voorkeur alle dagen van de week. Voorbeelden van matig intensieve lichamelijke activiteit zijn; wandelen met 5-6 km/u (dus stevig door wandelen) en fietsen met 15 km/u.

Wil jij werken aan een duurzame gedragsverandering? Laat je coachen door Maaike C. de Jong en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Het werkgebied van Maaike C. de Jong is: Driebergen – Rijsenburg, Doorn, Zeist, Odijk, Utrecht en omgeving.